Fimecon yrityksenä

Varkaudessa toimivan Fimecon Oy:n toiminnan kulmakivenä on alusta asti ollut asiakaslähtöisyys.

Yhteystiedot

Fimecon yrityksenä

Kuopiossa ja Varkaudessa toimivan Fimecon Oy:n toiminnan kulmakivenä on alusta asti ollut asiakaslähtöisyys.

Yhteystiedot

Fimeconin tarina

Fimecon Oy:n vuonna 2013 perustettu yritys. Toiminnan kulmakivinä ovat olleet alusta asti asiakaslähtöisyys, palveluiden tuottaminen lähellä asiakasta ja tiivis mukanaolo asiakkaan liiketoiminnassa. Nykyinen omistaja Aki Maaranen osti puolet yrityksestä vuonna 2014. Aki Maarasen myötä yritykseen saatiin lisää koneenrakennusosaamista täydentämään perustajan painelaitteisiin ja energiateollisuuteen keskittynyttä ammattitaitoa ja kokemusta. Vuoden 2015 alkupuoliskolla yrityksen kasvaessa Fimecon otti käyttöön toiminnanohjausjärjestelmän, ja saman vuoden lopussa siirryttiin sähköiseen ostolaskujen käsittelyyn. Vuonna 2015 luotiin siis pohjaa yrityksen tulevalle kasvulle ja haluttiin varmistaa, että yrityksen järjestelmät eivät luo esteitä kasvulle.

 

Vuonna 2016 Fimecon Oy osti mekaanisen puunjalostusteollisuuden projekteihin erikoistuneen joensuulaisen Pentek Engineering Oy:n 

ja laajensi toimintaansa myös puunjalostusteollisuuden projekteihin. Pentek Engineering Oy:n toiminta siirrettiin emoyhtiön tiloihin
Varkauteen, ja sen toiminta jatkui aktiivisena Fimecon Oy:n tytäryhtiönä. Pentek Engineering Oy fuusioitui Fimecon Oy:ön 31.12.2017.

 

Vuonna 2021 Fimecon myi suunnitteluliiketointansa Comatec Groupille Comatec Groupiin kuuluvat Oucons Oy ja Rantotek Oy:lle. Rantotek Oy osti liiketoimintakaupalla Fimecon Oy:n Varkauden liiketoiminnot ja Oucons Oy osti Fimecon Oy:n Kuopion liiketoiminnat. Fimecon Oy:n Varkauden toiminnoista siirtyy 6 henkilöä Rantotekiin ja Kuopion toiminnoista 6 henkilöä Ouconsiin. 2022 vuoden aikana Aki Maaranen lunasti yrityksen omistukseensa.

 

Tällä hetkellä yrityksen toimintaa ohjaavat yhä samat arvot kuin yritystä perustettaessa.

Arvot

Asiakaskeskeisyys

  • Laatu
  • Asiakaskokemus

Dynaaminen & Kehittyvä

  • Jatkuva kehitys ja parantaminen

Sitoutunut

  • Hyvinvoivat työntekijät
  • Tyytyväiset asiakkaat

Kannattavuus

  • Omistajien tavoitteet
  • Jatkuvuuden turvaaminen

Missio

Kehitämme asiakkaidemme tuotteita ja tuotantolaitoksia yhä kilpailukykyisemmäksi ja paremmiksi oman ammattitaitomme avulla.